grotekerkstuin

Kijk je ogen uit in en om de Grote Kerk. In de Grotekerkstuin vind je een intiem kersttheater. Artiesten trakteren je op een leuke kersttheatershow in een Scandinavische tipi. Naast de theatershow is de levende kerststal natuurlijk niet te missen in de Grotekerkstuin. Hier ontfermen herders zich over ossen, ezels, ganzen, kippen, schapen, geiten en zelfs een kameel! Alle dieren staan veilig achter een hek, maar kunnen door de kleinsten wel geaaid worden. En vergeet geen selfie te maken samen met de kameel, de setting leent zich hier perfect voor!

Grote Kerk
Tijdens de kerstmarkt is de Grote Kerk natuurlijk open voor publiek. De middeleeuwse kerk, waarvan de oorsprong ligt in de 11e eeuw, is niet alleen mooi aan de buitenkant. In de kerk zelf kun je prachtige kapellen en koorbanken maar ook een imposant Bach-orgel bezichtigen. In het kader van 400 jaar Synode is dit jaar de tentoonstelling Helmantel te zien in de Grote Kerk. In verband met deze tentoonstelling hanteert de kerk dit jaar een entreeprijs van €1,-. Meer informatie is te vinden op de website www.synode400.nl. Op vrijdag 14 december is de kerk geopend van 10.00 uur tot 20.00 uur. Op zaterdag 15 december van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag 16 december van 12.00 uur tot 16.00 uur.

In de Grote Kerk kun je niet alleen de twee prachtige orgels bezichtigen, Dordtse musici trakteren bezoekers tijdens de  Kerstmarkt bijna ieder heel uur op een 15 minuten lang durend Muzikaal Intermezzo. Organist Cor Ardesch speelt hier samen met violisten, trompettisten, pianisten en koren.