Lees hier meer over de praktische zaken rondom de Kerstmarkt Dordrecht. Vindt belangrijke informatie over je reis naar Dordrecht. Per openbaar vervoer, vervoer over water of hoe je het beste met eigen vervoer kan komen. Veelgestelde vragen zijn hier ook te vinden.

Voor meer informatie over Dordrecht, bijvoorbeeld leuke restaurants of gezellige hotels om te overnachten kijk je op www.centrumdordrecht.nl.

openbaar vervoer

Kom je met de trein?

Lekker ontspannen met de trein vanuit het hele land naar de Kerstmarkt Dordrecht? Het ‘begin’ van de Kerstmarkt is op slechts tien minuten lopen van Dordrecht Centraal Station. Via de Stationsweg, Johan de Wittstraat en het Bagijnhof loop je vanzelf naar ‘het begin’ van de Kerstmarkt.

Kijk voor alle informatie over vertrek- en aankomsttijden van alle treinen op NS.nl of plan je reis gemakkelijk en direct via de NS Reisplanner. 

Met de bus

Bezoekers uit Dordrecht en de regio kunnen de binnenstad gemakkelijk per stads- en/of streekbus bereiken. In de koude wintermaanden is het best lekker om warm en droog op de Kerstmarkt aan te komen.

De dichtstbijzijnde bushalte voor een bezoek aan de Kerstmarkt is bushalte ‘Centrum’. Vanaf hier is het maar twee minuten wandelen naar ‘het begin’ van de Kerstmarkt Dordrecht. Plan je reis gemakkelijk vooraf op www.9292.nl

Vervoer over water!

Een andere leuke manier voor bezoekers uit de regio om naar de Kerstmarkt Dordrecht te komen is door gebruik te maken van de Waterbus. Naar de centrale halte Dordrecht Merwekade vaar je vanaf Rotterdam, Papendrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht. Vanaf de halte Zwijndrecht Veerplein vaar je naar Dordrecht Hooikade.

Bekijk de routekaart en plan je reis via waterbus.nl. Of klik hier voor de actuele dienstregeling.

route & parkeren

Met de auto? Gemakkelijk en gratis parkeren!

Kom je met de auto naar Kerstmarkt Dordrecht? Parkeer dan gratis en gemakkelijk op een van de speciaal ingerichte parkeerterreinen. Let wel op: op vrijdag, zaterdag en zondag zijn verschillende terreinen beschikbaar!!
Hieronder staat duidelijk aangegeven op welke dagen welke terreinen open zijn:

Vrijdag
Op vrijdag zijn de volgende parkeerterreinen beschikbaar: Businesspark Amstelwijck (Laan van Barcelona 600, Dordrecht), Sportpark Reeland (Halmaheiraplein, Dordrecht) en het parkeerterrein van FC Dordrecht (houdt Reeweg-Oost 257 in Dordrecht aan m.b.t. je navigatiesysteem). 

Zaterdag & zondag 
Op zaterdag en zondag zijn de de parkeerplaatsen Businesspark Amstelwijck (Laan van Barcelona 600, Dordrecht) en Dordtse K
il 1 & 2 (Kamerlingh Onnesweg 2, Dordrecht) beschikbaar.

Vanaf de snelweg volg je de bebording, maar let dus wel op, op welke dag je waar kunt parkeren! Vanuit alle parkeerplaatsen gaan zeer regelmatig GRATIS pendelbussen richting het centrum van Dordrecht waar de Kerstmarkt plaatsvindt. Op vrijdag en zaterdag rijden de pendelbussen van 08.30 tot 22.00 uur. Op zondag van 09.30 tot 20.00 uur. Wil je weten waar de pendelbussen precies stoppen bij aankomst in het centrum? Bekijk dan hier de plattegrond.

Parkeren voor mindervaliden
Voor mindervaliden zijn er speciale parkeerplaatsen gecreerd op de Museumstraat, vlakbij het ‘begin’ van de Kerstmarkt. De route naar deze parkeerplaatsen wordt met behulp van duidelijke bebording in de binnenstad kenbaar gemaakt.

Touringcars
Voor de touringcars is een speciale Kiss&Ride op de Spuiboulevard. Hier kunnen mensen in – en uitstappen. De touringcars worden hierna begeleidt naar een speciale parkeerplaats om aan het einde van de dag de bezoekers weer op te halen. 

Op de fiets
Kom je op de fiets naar de Kerstmarkt? Parkeer dan je fiets in een van de twee bewaakte GRATIS fietsenstallingen. Dit kan in fietsenstalling Achterom op de Raamstraat en in fietsenstalling Statenplein op de Kolfstraat. De openingstijden zijn als volgt:

Fietsenstalling Achterom:
– vrijdag en zaterdag van 08.00-22.00 uur
– zondag van 11.30-21.00 uur

Fietsenstalling Statenplein:
– vrijdag en zaterdag van 06.30-24.00 uur
– zondag van 11.30-21.00 uur

Met het openbaar vervoer naar de Kerstmarkt?

faq

Is er EHBO aanwezig op de Kerstmarkt en waar vind ik deze?

Langs de gehele route van de Kerstmarkt kun je terecht voor medische hulp. Er zijn een viertal vaste EHBO-posten: op de Visstraat tussen de Sting en Omoda, bij de toren van de Grote Kerk, op de Vismarkt en de Waag. Daarnaast lopen er mobiele EHBO-teams rond op de Kerstmarkt.

Zijn er openbare toiletten aanwezig langs de route?

Op acht plekken kun je terecht voor gratis toiletgebruik. Op drie punten langs de route zijn er makkelijk toegankelijke toiletten geplaatst voor mindervaliden; bij de Visstraat, de toren van de Grote Kerk en op de Vismarkt. Deze toiletten zijn bewust geplaatst bij een EHBO-post zodat er eventueel extra hulp voor handen is. Op de plattegrond vindt je alle voorzieningen terug.

Waar kan ik pinnen?

Op de plattegrond staat aangegeven waar je geld kunt opnemen. Let op dat je op tijd pint, in het historisch havengebied zijn namelijk GEEN pinautomaten aanwezig.

Kan ik als mindervalide de Kerstmarkt Dordrecht ook goed bezoeken?

Ook voor mindervaliden is de Kerstmarkt Dordrecht goed toegankelijk. Als extra service zijn er speciale parkeerplaatsen gereserveerd voor mensen met een invalidenparkeerkaart. Deze parkeerplaatsen vindt je op de Museumstraat, onderweg naar de Kerstmarkt volg je hiervoor de speciale bewegwijzering.

Waar vind ik meer informatie over de stad en accommodatie mogelijkheden?

De medewerkers van de VVV Dordrecht (gevestigd in het pand intree Dordrecht aan de Spuiboulevard 99) vertellen je alles wat je wilt weten te over de stad en overnachtingsmogelijkheden in Dordrecht. Tijdens de Kerstmarkt Dordrecht heeft intree Dordrecht de volgende openingstijden: vrijdag van 09.00 – 18.00 uur, zaterdag van 10.00 – 17.00 uur en zondag van 11.00 – 17.00 uur. Voor meer informatie bel je met 0900-4636 888 (lokaal tarief) of neem een kijkje op de website www.centrumdordrecht.nl.

Waar kan ik eten en drinken krijgen?

Op de hele route van de Kerstmarkt Dordrecht kun je terecht voor een (winters) hapje en drankje. Van traditionele beenham, churro’s en poffertjes tot glühwein en warme chocolademelk, je vindt het allemaal op de Kerstmarkt. Voor alle restaurants en lunchrooms op de route kun je ook terecht op deze site.

Zijn de winkels ook geopend op zondag?

Ja, de meeste winkels zijn op zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De meeste winkels op de route van de Kerstmarkt Dordrecht blijven zelfs open tot 18.00 uur, het einde van de Kerstmarkt. Een overzicht van alle winkels in de Dordtse binnenstad kun je hier bekijken.

Is de Kerstmarkt Dordrecht vrij toegankelijk?

Ja, alle onderdelen van de Kerstmarkt Dordrecht zijn gratis toegankelijk. Als welkomstgebaar vanuit de Gemeente Dordrecht wordt je kosteloos van en naar de binnenstad gebracht vanaf de gratis parkeerterreinen aan de rand van de stad. Volg voor deze parkeerterreinen de bewegwijzering vanaf de snelwegen A16, A15 en N3.

Waar worden de gevonden voorwerpen verzameld?

Gevonden voorwerpen worden afgegeven bij de centrale post van de organisatie op de Spuiboulevard 99 of bij de politie op de Groenmarkt. Direct na de Kerstmarkt worden de voorwerpen verzameld en opgeslagen bij Dordrecht Marketing aan de Spuiboulevard 99 (tel. +31(0)78 – 770 8235).